3. osa




Mika Pielinen heräsi virkeänä ja hyvillä mielin. Ensimmäinen ajatus oli Milla. Hän tajusi olevansa suinpäin rakastumassa Milla Velhoon. Milla pyöri koko aamun ajatuksissa. Aamiaista laittaessaan hän lauleskeli hämähämä häkkiä. Hämähäkin tilalla sanoituksessa vain oli "Milla Milla Millaa, kiipes langalle...". Puolenpäivän aikaan hän päätti soittaa Millalle. Mutta Milla ei vastanut.

Näin jatkui pari seuraavaa päivää eikä Milla soittanut takaisinkaan. Mika alkoi jo hermostua. Oliko Milla heivannut hänet yli laidan samantien. Sitten torstaina Milla vastasi. Mika ehdotti sitä lupaamaansa ateriaa. Milla suostui jos saisi valita ravintolan ja ajankohdan. Mika suostui ilomielin ja he sopivat paikan ja ajan samantien.

Mika nouti Millan sovituna ajankohtana ja he menivät kyseiseen ravintolaan. Milla valitsi neljänhengen loosin pöydäksi. Ruokatilauksiaan odottaessaan Milla vilkuili kokoajan ovelle hajamielisenä. Mika yritti pitää keskustelua yllä. Hetken päästä Milla selvästi terästäytyi. Hän vinkkasi Mikaa katsomaan ovelle päin.

-Tuolta tulevatkin mun kaverit. Tää on niiden kantapaikka. Tuota tyttöä sä yritit silloin kännipäissäsi iskeä ja tuo komea mies on sen kundikaveri. Pyydetään ne tänne samaan pöytään.

Ja ennenkuin Mika ehti mitään sanoa Milla huikkasi kavereilleen ja pyysi heitä istumaan samaan pöytään. Mika olisi halunnut olla kahdestaan mutta hän ei voinut asialle enää mitään. Milla esitteli heidät.

-Tää on Kerttu ja hänen kundikaverinsa Pete. Ja tää on se Mika joka viimeksi häiriköi.

Milla oli tyytyväisen näköinen virnistäessään Mikalle. Mika nousi seisomaan ja tervehti.

-Tuota, anteeksi se viimeinen. Mä olin aika kännissä silloin. Nyt en ota lasillistakaan ja toivon, että olen hiukan mielyttävämpi kuin silloin. Olen todella pahoillani silloisesta käytöksestäni.

Kerttu hymyili takaisin ja vinkkasi silmää Millalle.

-Milla on kyllä kertonut susta ja uskon että selvänä olet mukava. Ei Milla ole vielä ennen puhunutkaan kenestäkään kundista samalla tavalla kuin susta. Korkeintaan tuosta Petestä.

Kerttu ja Petekin tilasivat syötävää ja ilta sujui rattoisasti. Myöhemmin he tanssivat ja pitivät yhdessä hauskaa. Mika joi kokoillan vain keltaista jaffaa. Muutaman tanssin hän tanssi myös Kertun kanssa. Milla ja Petekin tanssivat yhdessä.

Illan päätteeksi Mika saattoi Millan kotiinsa. Hän sai hyvän yön suukon mutta peremmälle ei ollut asiaa. Mika oli tyytyväinen iltaan Hän lauleskeli kotiin kävellessään "Milla Millaa tullut on, Milla armahainen" Ja hän tunsi olevansa rakastunut.