60 päivää

                         eli erään lyhyen seurustelun tarina.


osa 1/6: Neljän kirkon kierrosOlimme ajaneet kaverini Paavon kanssa kaupungin ulkopuolelle pitkin valtatietä ja kyttäsimme liftareita. Siis sellaisia nätimpiä tyttöjä jotka nyt siihenaikaan liftasi usein tienposkessa ihan huvikseen. Kukaan ei vain suostunut nousemaan Taunukseeni. Ehkäpä syynä oli kokeemme. Olimme liimanneet autoni peräpeiliin Sulttaani-kondomin mainoksia ja ajoimme aina näiden tyttöjen ohi juuri sen verran, että he näkivät tarrat. Ja kaikki liftaritytöt kääntyivät pois havaitessaan ne. Totesimme onnemme kääntyneen ja ajoimme takaisin kaupungin keskustaan.

Kiertelimme hetken ympäri toria ja havaitsimme poliisien jo seuraavan ajoamme. "Pilluralli" oli kielletty ja slurkit seurasivat nuorison ajoa torin ympärillä. Kaarsimme siis torin laidalla olevalle parkkipaikalle. Istuimme Taunuksessani ja katselimme ohi kulkevia tyttöjä arvostellen heidän ulkonäköään antaen pisteitä kouluarvosanoin 4-10. Moikkailimme tuttuja ja vaihdoimme heidän kanssaan muutaman sanan nousten ulos autosta. Lähellemme kaarsi pikku Fiiatti täynnä tyttöjä. Toinenen toistaan nätimpiä ja meille aivan tuntemattomia. Mehän tietenkin aloitimme heidän kanssaan ensin pienen silmäpelin ja sitten jo pääsimme juttusille. Olimme ilmeisesti liian hanakoita heidän mielestään ja juttu tuokio päättyi pieneen lauseeseen Fiatin kuskilta.

-Teidän täytyy ensin saada meidät kiinni.

Samassa tyttö käynnisti autonsa ja kaarsi pois. Paavo ja minä seisoimme siinä ulkona ja tuo Fiiu ajoi poispäin. Hyppäsimme kiireesti autoomme ja kaasupohjaan ja renkaat vinkuen suuntasimme perään. Matka suuntautui ensin Kirkkokadulle ja sitä pitkin kohti luterilaista kirkkoa. Kirkon parkkipaikalla tytöt tekivät u-käännöksen ja suuntasivat matkansa Kirkkoakatua toiseen suuntaan. Ortodoksisen kirkon edustalla Fiiatti teki täyden ympyrän ja me perässä. Matka suuntautui sieltä kohti Rantakatua ja sitä pitkin pois kaupungista. Saavuimme peräperää Utran kirkolle. Utran kirkolta matka jatkui u-käännöksen myötä takaisin kohti kaupungin keskustaa. Rantakadulta käännyimme Siltakadulle ja sillan yli kohti Niinivaaraa. U-käännös tehtiin nyt Niinvaaran kirkolla ja taas palattiin takaisn keskustaan. Molemmat autot pysähtyivät vierekkäin torin parkkipaikalle.


Jatkuu huomenna...Musana Anna Netrebko