Vihreät niityt on 19 osainen jatkokertomus. Osat ilmestyvät 19 peräkkäisenä päivänä klo 18.00.  Tästä ensimmäiseen osaan.

   Olkaa hyvä!                                                 

                                    4/19


                "taas niitty vihrein mun mielessäni on"


Rami, Kake ja Pekka katselivat kunnostettua huonetta. Se oli käynyt nopeasti. Äänieristykset ja akustointi oli tehty yhdessä viikonlopussa. Innostus oli kaikilla kolmella ylimmillään. Enää kaivattaisiin viihtyvyyttä lisäävä sisustus.

He kantoivat soittokamat sisään. Pekka pujotti kitaran kaulalleen.

-Ja ei muuta kuin kokeilemaan pojat.

Kake kiersi rumpujen taakse ja Rami nappasi basson kaulalleen. Pienen tapailun jälkeen he löysivät jo hiukan yhteistä säveltä. Pekka katsoi Ramia ja Kakea.


Kaken vanhempien navetan vintillä he aikanaan olivat harjoitelleet. Päivästä toiseen ja vanhemmat olivat välillä jo hermostuneet. Koulu oli hiukan kärsinyt. Mutta he olivat nauttineet. Opittuaan hiukan he olivat tehneet omia sovituksia tutuista ikivihreistä. Ja päässeet oikein esiintymäänkin. Eihän niistä ensin maksettu, mutta myöhemmin oli jo saatu hiukan taskurahojakin. Ja tytöt olivat juosseet heidän perässään. Vaan ei Reija. Reija tuli vain kerran ja kysyi saako hän laulaa mukana ja se oli siinä. Heidän Bändin neljäs jäsen.

Reija oli ollut kaunis oljenkeltaisine hiuksineen ja sinisine silmineen ja Pekka ihastui oitis. Se oli silloin menoa se.


He lopetivat soiton, katsoivat toisiaan. Rami ennätti ekaksi.

-Upeeta! Kertakaikkiaan upeeta. Mehän osataan vielä. Lisää harjoittelua ja me ollaan taas Bändi. Reija pitäis saada vielä mukaan.

Kake ja Rami katsoivat Pekkaan. Pekka painoi päänsä alas.

- Se ei taida olla ihan helppo juttu. Vai?

Kake katseli ikkunasta ulos.

- Viimeksi kun juttelin Reijan kanssa ja kerroin sun tulleen takaisin tänne maalle niin Reija käveli ulos Tuvasta sanaakaan sanomatta. Ei taida olla helppo juttu.

- Helvetti!

Pekka käveli ulos navetasta. Hän veti ilmaa keuhkoihinsa. Oli hetken hiljaa. Pojat tuli perässä ja kaikki seisoivat pihalla lämpimässä alkukesän auringon paisteessa.

- Mä keitän kahvit. Vai haluatteko mieluummin kaljat?