Vihreät niityt on 19 osainen jatkokertomus. Osat ilmestyvät 19 peräkkäisenä päivänä klo 18.00.
   Olkaa hyvä!

                           

                                                           1/19


                                       " Vie sävel muiston niittyjen luo"Pekka laittoi lipaston päältä valokuvia kehyksineen kenkälaatikkoon. Vaimo oli jo vienyt osan pois. Hääkuvaansa katsoessaan Pekka hymyili. Silloin oli oltu nuoria. Vaimo oli ottanut isomman kuvan makuuhuoneen seinältä. Pekka laittoi kuvan kenkälaatikkoon ja sulki laatikon kiinni. Laatikon hän laittoi muuttolaatikkoon ja sen hän kantoi eteiseen. Siellä oli levyjä ja kirjoja ynnä muuta henkilökohtaista tavaraa.

Pekka istuutui keittiöpöydän ääreen ja kaatoi mukiin kahvia. Hän söi siinä samalla sämpylää, jonka välissä oli tomaattia ja salaattia. Hän hymyili muistellessaan keskustelua jonka he olivat käyneet vaimonsa kanssa viikko sitten.


He olivat saunan jälkeen istuneet pihalla ja vaimo joi olutta ja hän vichyä. Vaimo oli ollut hiljainen jo saunassa ja nyt hän oli aivan vaiti. Pekka oli lopuksi ottanut härkää sarvista ja aloittanut keskustelun.

- Olet aika hiljainen tänään. Taidat miettiä Veijoa.

Vaimon ilme oli kyllä ollut näkemisen arvoinen.

- Sä tiedät Veijosta? Kuin kaun sä olet tiennyt?

- Pari vuotta.

- Pari vuotta! Ja et ole sanonut mitään mulle!

Vaimon ääni oli kohonnut ja siitä oli aistittavissa suuttumusta.

- No olisiko mun täytynyt sulle kertoa että sä petät mua? Luulin sun itteskin sen tietävän

Pekka naurahti mielissään omalle lohkaisulleen.

- Mun kai tässä pitäisi olla vihainen. Sähän se olet pettänyt enkä mä. Minä olen se petetty osapuoli. Ja kyllä mä senkin tiedän että Veijo otti eron omasta vaimostaan. Ja arvatenkin sä tahdot nyt muuttaa hänen luokseen. Onhan hän fiksu mies. Insinööri ja kaikkea. Iso talo ja maallista hyvää muutenkin paljon. Kyllä mä ymmärrän. Meillähän nyt ei ole mennyt hyvin enää pitkiin aikoihin. Muuta sä sinne. Myydään tää talo. Saadaan kumpikin sen verran että pärjätään.


Niin he olivat silloin päättäneet. Olihan vaimo meinannut jättää koko talon Pekalle mutta tähän Pekka ei suostunut. Hänellä oli jo muita suunnitelmia. Ei! Ei hän tänne jäisi. Hän muuttaisi takaisin kotitaloonsa maalle. Töissä haluttiin vähentää väkeä ja oli tarjottu eroaville hyvä kädenpuristus raha. Sen hän ottaisi. Ja niinhän hän oli tehnyt jo. Oli suostunut eroamiseen. Niin töistä kuin vaimostaankin.


Pekka joi kahvinsa loppuun ja kantoi muuttolaatikot autoonsa. Transittiin mahtui paljon tavaraa. Siellä oli jo televisio, tietokone, stereot ja paljon muuta. Hän laittoi ovet kiinni, nousi autoonsa ja suuntasi kohti maaseutua.